2023. március 30.

Mit hoz a húsvéti időszak, ha éppen állást keres?

Az április 7-10. közötti ünnepnapokat és az azt megelőző/követő időszakot áthatják a húsvéthoz kapcsolódó szokások: ilyenek a barkaágak díszítése, a locsolkodás, tojásfestés, de talán még ezeknél is jobban várjuk, hogy egy kicsit kieresszük a gőzt és megkóstoljuk végre a húsvéti sonkát és kalácsot. Ugyanakkor ez az időszak munka szempontjából is érdekes és aktuális lehetőségeket tartogathat számunkra – különösen, ha álláskeresés előtt állunk. Mutatjuk, mik is ezek!

1. Hosszú hétvége – itt az idő lelassítani!

Idén is négynapos hosszú hétvége lesz a húsvét: az ünnep nagypénteken kezdődik és húsvéthétfőn zárul. Ez az időszak remek apropót ad arra, hogy kicsit lelassítsunk és felmérjük, merre tartunk most és mik a jövőbeli karriercéljaink.

Amelyik vitorlás nem tudja, merre tart, annak nincs jó szélirány” – tartja a mondás, ami az álláskeresésre is igaz. Azaz, ha nem tűzünk ki világos szakmai célokat, akkor egyik állást vagy döntést sem fogjuk igazán jónak érezni. Hogy ezt elkerüljük, alaposan gondoljuk át, mik az erősségeink, mit szeretünk csinálni, és mik a jövőbeli céljaink. Ha mindezt mérlegeltük, jöhet a következő, megkerülhetetlen lépés: hozzunk létre egy rövid, de meggyőző önéletrajzot.

Az önéletrajz a munkáltató „első benyomása” a pályázóról, az a célja, hogy meggyőzze a munkaadót arról, hogy megfelelő pályázók vagyunk a meghirdetett pozícióra. Ezért ez egy nagyon fontos lépése az álláskeresésnek.

Szeretne egy jól tagolt önéletrajzot, mindössze néhány perc alatt? Hozzon létre egy munkavállalóit profilt az oldalunkon, amelyet csak az alapadataival kell kitöltenie (személyes adatok, iskolai végzettség, tanfolyam, tapasztalat). Ezt akár egyedi önéletrajzként is lementheti, és így a későbbiekben máshol is felhasználhatja.

Jelentkezzen ingyenes CV-tanácsadásunkra a cvambulancia@humancentrum.hu e-mail címünkön! A jelentkezőknek minden hónap utolsó egész hetében segítünk javaslatainkkal, a részletekről pedig válaszüzenetben tájékoztatjuk.

2. A megújulás időszaka – és még csak locsolás sem kell hozzá!

A tavaszi idő és a húsvét beköszöntével nemcsak a természet újul meg körülöttünk, hanem talán egy kicsit mi magunk is. Ezért is hívják ezt az időszakot a megújulás, változás vagy az újrakezdés időszakának, hiszen ilyenkor mi is egyre erősebb vágyat érzünk magunkban, hogy hátrahagyjuk a hosszú, fagyos téli napokat, fáradalmakat, és újult erővel vágjunk neki az előttünk álló hónapoknak. Nem véletlenül ekkorra időzítik a nagytakarítást, lomtalanítást – hiszen képletesen ilyenkor a felesleges dolgaink mellett, a felgyülemlett gondjainktól és stresszforrásainktól is megszabadulunk.

Részben ezzel is magyarázható az, hogy az újévi időszak után, a tavaszi hónapokban keresnek a legtöbben állást – ekkor az átlagnál több állás kerül meghirdetésre, ha nem is akkora számban, mint az év elején. De az mindenképpen bíztató, hogy ilyenkor már kezd elapadni az újévi álláskeresők dömpingje, ezért a verseny is jelentősen kisebb – tehát könnyebb kitűnni a jelentkezők tömegéből és nagyobb az esély a sikeres pályázásra!

 Ha úgy érzi, új álláslehetőség után nézne, nincs más dolga, mint:

1. összeállítani egy jól átlátható önéletrajzot
2. rászűrni a lakhelyéhez legközelebbi állásajánlatokra
3. és jelentkezni az igényeinek megfelelő pozícióra!

 

Fő a kényelem – főleg az ünnepekkor!

Ha értesülni szeretne a legfrissebb állásajánlatainkról: iratkozzon fel álláspostánkra! Jelölje be, hol és milyen iparágban vagy munkakörben dolgozna, és mi e-mailben értesítjük a megnyíló lehetőségekről!