A legfontosabb kérdések

Amennyiben munkaerőigény merült fel a cégénél, a Humán Centrum Kft. munkaerő-kölcsönzés keretében biztosítja Önnek az elvárásainak megfelelő végzettséggel és tapasztalattal rendelkező dolgozókat. Átvállaljuk a toborzási és kiválasztási folyamat lebonyolítását és a teljes munkaügyi adminisztrációt, bérszámfejtést is elvégezzük.

Mikor éri meg a munkaerő-kölcsönzés?

  • LétszámSTOP: Ha nincs lehetősége növelni a dolgozói állományát, akkor a munkaerő-kölcsönzéssel úgy növeli a kapacitását, hogy közben sem a saját létszáma, sem a bérjellegű kiadása nem nő.
  • HR és munkaügy tehermentesítése: Ha nincs kapacitása, hogy megnövekedett létszámigényhez kapcsolódó toborzás-kiválasztási, valamint a munkaügyi és bérszámfejtési feladatokat menedzselje, mi szívesen átvállaljuk ezeket a feladatokat.
  • Try and hire: Először próbálja ki munkaerő-kölcsönzés keretében az új dolgozót, csak aztán vegye fel! Amennyiben kialakult a kölcsönös bizalom és elégedettség, úgy a kölcsönzött munkavállaló is örülni fog a kínálkozó lehetőségnek, mely számára előrelépést és az addigi munkája elismerését jelentheti.

További esetek, amikor a munkarő-kölcsönzés előnyös. 

Ki választja ki a kölcsönzött dolgozót?

A teljes toborzás-kiválasztási folyamatot hirdetéstől a tesztelésig ellátjuk Ön helyett és csak a legjobb jelöltekből kell válogatnia. De ha Ön már tudja kit szeretne kölcsönözni, akkor erre is lehetőség van.

A kölcsönzött munkavállaló bérét mi alapján határozzák meg?

A fizetés igazodik cége bérstruktúrájához, Ön, mint kölcsönbe vevő állapítja meg, figyelembe véve a törvényi szabályozást, mely szerint ugyanabban a munkakörben dolgozó munkavállalóknak azonos a bérezése is. A törvény különbséget tesz határozott és határozatlan idejű munkaszerződés között, de 184 nap elteltével már szerződéstípustól függetlenül minden fizetéselemnek teljes mértékben meg kell egyeznie a kölcsönzött és a saját dolgozói állományban lévők esetében is.

Mik a jogaim és kötelezettségeim, ha kölcsönzöm a dolgozót?

A betanítási feltételeket Ön biztosítja, a szakmai irányítás és a napi munkaszervezés is az Ön hatásköre. A dolgozók munkáját cége által kijelölt munkairányító felügyeli és szükség esetén joga van felmenteni őt az aznapi munkavégzés alól is. A munkáltatói jogokat minden esetben előzetes egyeztetést követően a Humán Centrum Kft. gyakorolja.

A kölcsönzött munkavállalók szabadságáról ki dönthet? 

A foglalkoztató tevékenységéhez igazodva és a közvetlen munkairányítóval egyeztetve mehetnek szabadságra a kölcsönzött dolgozók. A kapcsolódó munkaügyi adminisztrációt, nyilvántartást a Humán Centrum Kft. végzi.

Milyen költséggel jár a munkaerő-kölcsönzés?

A kölcsönzési díj számításának alapja általában a dolgozó bruttó bére, vagy a teljes foglalkoztatói ráfordítás összege. Kérjen ingyenes árkalkulációt konkrét munkakörre, létszámra.

Milyen időszakra lehet igénybe venni a munkaerő-kölcsönzést?  

Szezonális munkaerőigény feltöltésére, de akár hosszú távú, nagyobb létszámot igénylő tevékenység esetén is kiváló kiegészítő megoldás. Egy ugyanazon dolgozó viszont maximálisan 5 évig lehet kölcsönzött állományban ugyanazon kölcsönbe vevő cégnél. Ezt követően, ha elégedett volt a munkájával, saját dolgozóként továbbra is foglalkoztathatja.  

Pontosan milyen feladatot végez egy kölcsönző cég?

Az alábbi feladatok ellátását vállaljuk:

  • Hirdetések elkészítése és publikálása több állásportálon, sajtóban.
  • Jelentkezők megkeresése, telefonos és személyes interjúk elvégzése.
  • Tesztek elkészítése, tesztírások szervezése, javítása (nyelvi, logikai, szakmai, stb). Pályázói anyagok kezelése, jelentkezők értesítése a kiválasztási döntésről.  
  • Sikeres felvételt követően a munkaügyi osztály feladatait is mi végezzük el: szerződések előkészítése, hatósági bejelentések, adatszolgáltatás, a teljes munkaügyi adminisztráció és bérszámfejtés ellátása.
  • A gördülékeny együttműködést kijelölt projektvezető kollégánk segíti. Onsite szolgáltatás biztosítja a folyamatos személyes kapcsolattartást Önnel és a dolgozók kérdéseinek, ügyeinek hatékony menedzselését is.