Az új munkatársak kiválasztási módszere ma már nem lehet egyszerűen önéletrajzok átolvasása és személyes beszélgetések sora, hiszen annak sikerén a pályázó jövője, személyes biztonsága múlik, ezért hitelessége kétségbe vonható.  Megbízóinkkal közösen kialakított pozíció profil alapján többféle interjútechnikával bizonyosodunk meg a jelentkező tényleges képességeiről.

Attól függően, hogy milyen munkakörbe keres új kollégát és milyen támogatást szeretne kapni az új munkatárs felkutatásában, többféle munkaerő-közvetítési és toborzás-kiválasztási szolgáltatással állunk rendelkezésére az egészen összetett megoldásoktól kezdve az egyszerűig. Kifinomult módszerekkel térképezzük fel a jelöltek valós képességeit. A hatékony toborzás-kiválasztás módja más és más lehet adott iparágra vonatkozóan. 

Már a kiválasztás korai szakaszában pl. az önéletrajz tartalmából és felépítéséből is leszűrhető sok fontos szempont a szakmai tapasztalatokra, személyiségre, képességekre, készségekre vonatkozóan. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy társaságunknál minden egyes pályázó írásos visszajelzést kap a kiválasztási döntésről akkor is, ha az önéletrajzok előszűrését követően telefonos interjúra már nem kerül sor. Ebben megköszönve jelentkezését biztatjuk, hogy nézzen körül honlapunkon tapasztalataihoz és elvárásaihoz jobban illeszkedő álláslehetőségek reményében. 

  • Telefonos interjú során a pályázót bővebben tájékoztatjuk a pozícióról, felderítjük a motivációit, a kommunikációs képességeit, bizonyos személyiségjegyeit, vagy akár nyelvi képességeit, valamint meghallgatjuk elképzeléseit, ennek alapján döntjük el, hogy érdemes-e személyesen is találkoznunk.
  • Személyes interjú alkalmával többféle módszert alkalmazunk, hogy megismerjük az álláskereső szakmai tapasztalatait, személyiségjegyeit. Ekkor többféle módszer kombinált alkalmazásával megkapunk a munkavállalóról egy komplex képet, mely alapján a szervezet számára az adott pozícióhoz leginkább illeszkedő munkatársat tudjuk alkalmazni.
  • Szakmai interjú főként olyan pályázók megismerésénél jellemző, ahol a tanult ismeretek és az adott területen megszerzett szakmai tapasztalatok az elsődlegesek, a hangsúly az azonnal felhasználható tudás kiderítésén van.
  • A strukturált interjúkat olyan esetekben is alkalmazhatjuk, mikor több tanácsadónk keres ugyanazon munkakörökbe több munkavállalót. Fő szempont itt, hogy a válaszok összehasonlíthatóvá, a kiválasztási kritériumok pedig lefedetté válnak. Ezen viszonylag kötött interjútechnika segítségével elérhető a szubjektivitás jelentős csökkentése is.
  • Szituációs interjú alkalmával a munkakörre jellemző feladat vagy konfliktushelyzet megoldását vizsgáljuk. Az eljárás sajátossága, hogy nemcsak a rátermettséget mérhetjük, hanem sok plusz információt is nyerhetünk belőle a pályázó személyiségére vonatkozóan.
  • kompetencia alapú interjútechnika, mellyel a kiválasztási beválást jelentősen növelhetjük. A pozíció betöltéséhez nélkülözhetetlen kompetenciák kijelölése a megbízóval közösen történik. A kompetenciák definíciói és szintjei pontosan rögzítettek, így elkerülhetők az értelmezésbeli különbségek. A szervezeti és a munkaköri célokból kiindulva a követelménynek leginkább megfelelő pályázót tudjuk bemutatni.
  • Tesztek: Megbízói kérésre teszteredményekkel is megerősítünk egy-egy kiválasztási döntést. A pszichometriai tesztek többségének fő jellemzője, hogy nem feltétlenül vállalkoznak teljes kép kialakítására, hanem egy-egy, a munkakör szempontjából lényeges személyiség-dimenzió feltárására törekszenek. Természetesen összbenyomásra építő tesztelésre is lehetőség van, melynek alapfeltevése, hogy az egyes tulajdonságok külön-külön történő tanulmányozásából nem áll össze az ember sajátos összképe, ezért azokat összességükben vizsgálja. 

A felsorolásban található kiválasztási módszertant, mind a munkaerő-kölcsönzés, mind a munkaerő-közvetítés során kombináltan alkalmazzuk.