Összeállításunk első fele azoknak segít, akik

 • az első munkahelyüket keresik, vagy
 • stabil állásuk miatt már régóta nem jelentkeztek új munkahelyre, vagy
 • esetleg nem állítanak össze számítógépes dokumentumokat.

1. Mit tartalmaz a rövid, de jó önéletrajz?

 • Személyes adatok és elérhetőségek – e-mail cím és telefonszám megadása gyorsítja a kapcsolatfelvételt
 • Iskolai végzettség – ebből lehet több is, elegendő a kapcsolódó végzettséget, tanfolyamot megadni
 • Szakmai tapasztalat – munkakör, iparág, időtartam (lehet diákmunka, szakmai gyakorlat is pályakezdőknél)

Ez néhány perc alatt akármilyen eszközön (pc, telefon, tablet) összeállítható. A Humán Centrumnál gyors egyszerűsített regisztrációval  is létrehozhat egy munkavállalói profilt, melyet ha a fenti adatokkal kitölt, egyedi önéletrajzként lementheti, majd máshol is felhasználhatja.

Próbálja ki! Pár perc alatt lehet egy jól tagolt és meggyőző önéletrajza. 

Miért előnyös ez Önnek?

 • Ha weboldalunkon regisztrációt követően jelentkezik állásra, több munkalehetőségre is egyszerűen, csupán egy-egy kattintással pályázhat az álláshirdetés oldalán. 
 • Regisztráció esetén garantáljuk, hogy a kiválasztási döntésről írásban visszajelzést kap
 • A megadott szakmai tapasztalatok, végzettségek ismeretében tudunk kínálni további munkalehetőségeket is. 

Vegye igénybe ingyenes CV ambulanciánkat!

Minden hónap utolsó szerdáján tartjuk önéletrajz írásával, pályázati anyagok összeállításával kapcsolatos ingyenes tanácsadásunkat. Előzetes jelentkezéseket a cvambulancia@humancentrum.hu e-mail címünkre várjuk. A jelentkezéseket a tanácsadás előtti 3. napon lezárjuk, azaz mindig az azt megelőző hétfőig szükséges elküldeni az önéletrajzot a legközelebbi irodánk megjelölésével. Előzetesen kollégánk egyeztet Önnel a tanácsadás időpontjáról és helyszínéről.

 +1 Álláskeresés kényelmesen: Jelölje be, hol és milyen iparágban vagy munkakörben dolgozna és mi e-mailben értesítjük Önt a megnyíló álláslehetőségekről.

 

2. Az önéletrajz gyakorlatilag önreklám,

ami megkönnyíti (de akár meg is nehezítheti) azt, hogy sikeres legyen a munkaerőpiacon. Ha bővebben szeretné bemutatni szakmai felkészültségét az alábbiakban részletesebben írunk arról, mivel bővítheti szakmai bemutatkozását.

Bármi is az oka az álláskeresésének, az első és legfontosabb lépés az önéletrajz összeállítása. Az önéletrajz célja, hogy meggyőzze a munkaadót arról, Ön megfelelő pályázó a meghirdetett pozícióra. Lássuk, mely részekből érdemes felépíteni egy jól összeszedett CV-t!

Tanulmányok, képzettség: 

Fordított sorrendben adja meg, mert a cégek leggyakrabban a legmagasabb, illetve legfrissebb képzettségre kíváncsiak. Mindenképpen adja meg a megszerzett képesítés nevét. Amennyiben a tanulmányait még nem fejezte be, adja meg a befejezés várható időpontját. (pl.: a diplomaszerzés várható időpontja...) Ne sorolja fel a tantárgyakat, csak címszavakban adja meg a fontosabb adatokat. Az általános iskolát csak abban az esetben szükséges feltüntetni, ha ez a legmagasabb iskolai végzettsége. Kihagyhatja azokat a képesítéseket, amelyek nem kapcsolódnak az álláshoz. 

Szakmai tapasztalat(ok):

Itt is fordított időrendi felsorolás javasolt. A betöltött pozíciók és a vállalatok nevének megjelölése mellett a pontos dátumokat se felejtse el feltüntetni. Mivel azonos pozíciók is takarhatnak különböző feladatokat, fejtse ki 1-2 mondatban, hogy mi volt a feladatköre, kompetenciája. Ha sok helyen dolgozott, csak azt részletezze, amely fontos lehet a kiírt pozíció szempontjából. Ha túl sok helyen dolgozott, kihagyhatja a munka szempontjából lényegtelen rövid távú munkákat. Ha pályakezdő, akkor diákként szerzett munkatapasztalatát vagy kisegítő-ill. projektmunkák alkalmával végzett tevékenységeket is megjelölheti, mint munkatapasztalat.

Tréningek, tanfolyamok:

Ha van olyan (nem iskolarendszerű) képzés, amelyen részt vett, és hasznos lehet a jövőben a betöltendő állás szempontjából, akkor mindenképpen adja meg. (képességfejlesztő tréningek, okj-s végzettségek…)

Nyelvi és számítógépes ismeretek: 

A nyelvet, és a szintet is adja meg! Ne feledje, a munkáltatók nem a bizonyítványra kíváncsiak, hanem arra, hogy mennyire jól boldogul az adott idegen nyelven vagy számítógépes programmal a munkája során. Ne adjon meg magasabb szintű ismeretet a ténylegesnél, mivel ezt az interjúkon letesztelik.

Vezetői engedély: 

A típust, és esetleg a megszerzés dátumát tüntessük fel. Sok pozíciónál fontos a mobilitás, magasabb beosztásnál pedig a vállalati gépkocsi fontos részét alkothatja a juttatási csomagnak.

Még néhány jó tanács:

 • Az anyaga minden esetben illeszkedjen a meghirdetett álláslehetőséghez úgy, hogy ezt az olvasó gyorsan és egyszerűen észrevegye. 
 • Ideális, ha az önéletrajz maximum 2 oldal hosszú. Ha ennél több helyet vesz igénybe, hogy felsoroljon minden lényeges tapasztalatot a megpályázandó munkakörhöz kapcsolódóan, akkor nyugodtan írjon le mindent, de törekedjen a tömörségre, és a tagoltságra.
 • Minden alkalommal alakítsa át önéletrajzát az adott álláshirdetésre szabva, ne küldjön azonos önéletrajzot különböző jellegű pozíciókra
 • Ha referenciaként megjelöli korábbi munkáltatóját, előzőleg tájékoztassa a megjelölt személyt is. Nem célszerű az aktuális munkáltatót referenciaként megadni, hacsak nem ismert ott is, hogy Ön állást keres. 
Ha Ön szívesen részt venne ingyenes egyéni felkészítésünkön, arra is van lehetőség. Részleteket a társadalmi felelősségvállalás menüpontban talál.