Az álláskeresésnek több módja is létezik, legjobb, ha ezeket kombináltan alkalmazzuk. 2023-ban az online csatornák nyújtják a legtöbb lehetőséget és legegyszerűbb jelentkezést, de nem mindegy hogyan. Sok múlik az időzítésen és a pályázás módján is. 

1. Pályázat személyes ismeretség útján: Legnagyobb elhelyezkedési arány az ilyen módon megpályázott állásoknak van. A Humán Centrumnál több munkakörre bónusszal jutalmazott ajánlási rendszer van. Érdemes rákérdezni projektvezetőjénél, ha már nálunk dolgozik. Pénzt kereshet azzal, ha új munkatársat hoz cégünkhöz.

2. Munkaerő-közvetítő, fejvadász cégek felkeresése: Lehetősége van adatbázisukban regisztrálni, önéletrajzot, motivációs levelet feltölteni. Ha megfelelő állást tudnak kínálni, értesítik az álláskeresőt . A szolgáltatás az álláskeresők részére ingyenes, és a munkaközvetítőknél sok olyan állás is megjelenik, amelyeket nem hirdetnek meg a cégek. 

Hogyan találjon rá legegyszerűbben a lakhelyéhez legközelebbi, szakmai tapasztalatához illeszkedő állásra? Ez az 1 perces vidó megmutatja:

 

3. Online állásportálok: Több cég álláshirdetései között böngészhetünk, számos iparágban, teljes országos lefedettséggel. Feliratkozhat hírlevelére is, amelyből folyamatosan tájékozódhat a felkerülő új, Önt érdeklő állásokról. A Facebook középfokú végzettségűeknek, a Linkedin pedig főleg diplomásoknak nyújt szintén jó terepet az álláskeresére.  Egy-egy cég több állásportálon is hirdet, így több helyen is rábukkanhat ugyanarra az álláshirdetésre. Weblapok, ahol a mi álláshirdetéseinkkel találkozhatott:

4. Újsághirdetések: Nem csak hirdetési újságokban, hanem napilapok, hetilapok állás rovataiban is találhatunk munkát. Egy-egy ilyen álláshirdetésre fontos, hogy olyan jelentkezést adjunk le, amely könnyen beazonosítható, hogy melyik állásra érkezett. Pár perc alatt összeállítható rövid önéletrajz leírását itt találja.

5. Állásbörzék: Évente több alkalommal oktatási intézmények, munkaügyi központok rendeznek állásbörzét, ahol személyesen is találkozhat a cégek képviselőivel. Több rendezvény nyújt előzetes bejelentkezés alapján hasznos és ingyenes konzultációs lehetőséget az önéletrajz összeállításával kapcsolatban és lehetőség van teszt interjúkon is részt venni magyar vagy idegen nyelven. 

6. Munkaügyi Központok: szolgáltatásaikat munkanélküliek vehetik igénybe, a lakóhely szerinti illetékes megyei munkaügyi központ kirendeltségén kell regisztráltatniuk magukat. Szolgáltatásaik: munkavállalási tanácsadás, különböző időtartamú szervezett tréningek a sikeres elhelyezkedéshez szükséges ismeretek elsajátításához.

Vigyázat! Ha Öntől pénzt kérnek, annak érdekében, hogy álláshirdetéseket küldjenek Önnek, akkor Ön valószínűleg csalás áldozata!