A fejvadászat a munkaerő-közvetítés speciális fajtája. Ezt a keresési módszert elsősorban felső- és középvezetők vagy speciális szaktudást és kiemelt felelősséget igénylő munkakörök betöltéséhez érdemes igénybe venni. 

Lényege, hogy nagyon pontos célzással és szűrési feltételekkel keresünk olyan jelölteket, akikről a környezetük sem tudja, hogy váltanának, illetve ez csak a fejvadász ajánlata nyomán fogalmazódik meg bennük.  A Humán Centrum sok éves tapasztalattal, kiváló eredményekkel és diplomáciai érzékkel rendelkezik ezen a területen.

Mikor érdemes igénybe venni fejvadászt?

A fejvadászat abban az esetben javasolt, amikor lehetőleg minél rövidebb idő alatt egy, a cég számára kulcsfontosságú tudással és kompetenciákkal rendelkező jelöltet kell megtalálni, kellő titoktartás mellett. A fejvadászat során nem kerül nyilvános kiírásra az adott pozíció, hanem egy célzott piackutatás során derítjük fel az alkalmas, de éppen máshol dolgozó jelölteket. 

A direkt keresés módszere a Humán Centrumnál

A vezető- és szakemberkeresést igény szerint egyszerre több csatornán is végezhetjük: adatbázisokban, kapcsolati rendszerünk segítségével és direkt megkeresések útján.

A fejvadász módszer előnyei

  • Rövid idő alatt célzottan megtalálni a legjobb vezetőt az adott feladathoz
  • Az Ön igényeihez maximálisan alkalmazkodunk
  • Nem kísérletezünk, nem hosszasan kineveljük a jelöltet a feladatra, hanem máshol már bizonyított jelölttel dolgozhat azonnal
  • Kellő titoktartással a konkurencia kulcsembereit is magáénak tudhatja
  • Diszkréten feltérképezheti szakterülete erőviszonyait

Mennyi idő alatt hoz jelöltet a fejvadász?

A kutatási és kiválasztási folyamatot mindig nagyon körültekintően végezzük, így 5-7 héttel kell kalkulálni átlagos esetben, de ez nagyban függ az adott területtől és elvárásoktól. Mindenki számára egyedi ajánlatot teszünk.

Direkt keresés garanciával

Minden jelölt többszörös szűrőn, kiválasztáson esik át, hogy maximálisan megfeleljen az Ön által elvárt feladatnak és a legjobb eredményeket produkálja. Vannak azonban olyan helyzetek, amivel előre nem mindig lehet számolni. Amennyiben a kiválasztott jelölt a kölcsönösen meghatározott időintervallumon belül nem illeszkedik be a vállalati kultúrába, illetve bármelyik fél bármilyen okból felmond, társaságunk megismétli a keresést.

Önt nem érheti veszteség – ha a kiválasztott jelölt munkaviszonya a garanciaidőn belül megszűnik, a feltételek változatlansága mellett díjmentesen új jelöltet kutatunk fel.

Tudja, hogy személy szerint kit szeretne a cégénél látni?

Lehet, hogy Ön konkrétan szeretne valakit. Név és beosztás szerint tudja, hogy az illető hol dolgozik, milyen eredményei vannak és szeretné, hogy Önnél is ilyen jól menjenek a dolgok? Ebben az esetben a fejvadász szolgáltatásunk abból áll, hogy kapcsolatba lépünk az illetővel és közvetítjük a meggyőző ajánlatot maximális diszkréció mellett.

A fejvadászat díja

A szolgáltatás díját a jelölt éves bruttó átlagbére alapján kalkuláljuk, a pozíciótól függően.

Szeretné megtudni, hogy a fejvadászat alkalmas lenne-e az Ön elvárásaihoz?

Keresse kérdésével kollégánkat!