2021. december 06.

Vegyél példát most a Mikulásról!

Húzós az év vége? Felgyűltek a teendők a munkában és az ünnepi készülődéssel is kezdesz elúszni? Gondolj bele a Mikulás helyzetébe, akinek mindössze egy (!) nap áll a rendelkezésére, hogy ajándékot csempésszen az ország összes csizmájába!

Szakértelmét („mikulásságát”) és rendkívüli munkavégzését senki nem vitatja, de vajon mi a Télapó sikerének titka? Ő hogyan kezeli ezt a rendkívüli helyzetet?

A Mikulás HR szolgáltatásaink igénybevételével képes erre a varázslatos teljesítményre!

Diák manók, nyugdíjas Télapó-helyettesek, kölcsönzött krampuszok segítik a munkáját, hogy minden csizmát időben megtölthessen ajándékokkal! Most azt gondolod, hogy így könnyű, hiszen fehérszakállú barátunknak elég jó a PR-ja, ráadásul semmilyen komolyabb konkurenciával nem kellett eddig megküzdenie, biztosan mindenki kap az alkalmon, hogy vele dolgozhasson!

Ha Te is így vagy ezzel, nézd meg az aktuális munkáinkat, sok helyen keresik még a karácsonyi időszakban megnövekedett munkához szükséges csapat hiányzó tagjait. Csomagolhatsz játékokat, segítheted az online megrendelések összekészítését, lehetsz te is az a pénztáros, aki a karácsonyi bevásárlás közben megnyugtatóan és kedvesen kezeled a vevőket ezzel is emlékeztetve mindenkit arra, hogy az ünnep nem a rohanásról, hanem a segítőkészségről és a szeretetről szól. Az az egyik legcsodálatosabb az év ezen időszakában, hogy mindenki sokkal nyitottabb és segítőkészebb, mint általában, az ünnepi hangulat érezhető a munkahelyeken és a boltokban is.

Ha neked van szükséged segítségre, akkor is van néhány tippünk!

  • Ne hagyd, hogy minden rád szakadjon, csak azért mert „már nincs idő új kollégát felvenni”. Beszélj a főnököddel és őszintén mondd el neki, hogy a minőségi munkavégzéshez több segítő kézre van szükség, így jól jönne, ha neked is lehetne még néhány szorgos diák segítőtársad, mint a Mikulásnak!
  • Az ünnepek előtti munkahelyi hajtás közben ne feledd, hogy mindig maradjon idő arra, hogy átgondold, hogy milyen célok felé is haladsz, kezdd el az éves összegzésed már most fejben. Ha sikerült tudatosan szemlélni a mindennapjaidat és látod, hogy mi az a távolabbi cél, amiért most ezt a munkát végzed, akkor a motivációd is a helyére kerülhet.
  • Ha az ünnepi készülődéssel vagy elmaradva, de a munka miatt alig marad időd, akkor mindenképpen találj magadnak egy órát, amikor mindent félreteszel és szánsz időt arra, hogy felállíts egy ütemtervet, amihez azután tartod magad a következő 3 hétben. Mindenkinek vannak intézendői, rajtad múlik, hogy mi fér bele! Te irányítasz, annyit vállalj be, amennyit elbírsz úgy, hogy semmilyen fontos dologról ne maradj le!

És a legfontosabb! Ha hozzád már nem is látogat el személyesen a Mikulás, lepd meg magad ma valamilyen Mikulás napi ajándékkal, akár egy csoki Mikulással!