2023. november 20.

2023 Országos bérfelmérés - aktuális fizetések, bérek számos munkakörben

A fizetési elvárásokról, juttatási csomagokról beszélni nehéz, így mind a HR szakembereknek, mind az álláskeresőknek komoly dilemma a bérigény vagy ajánlat meghatározása. 2023 októberében folytatott felmérésünk ebben kíván segítséget nyújtani a munkaadók és a munkavállalók számára.

„A 2023-as gazdasági környezet megnehezíti kapacitástervezéssel, bérezéssel kapcsolatos vezetői döntéseket. Az ilyen új helyzetekben cégvezetők, HR szakemberek számára munkaerő-kölcsönző vagy nyugdíjas szövetkezet bevonása jelentheti a megoldást" 

mondta Bor Katalin, a Humán Centrum Munkaerő-kölcsönző és Közvetítő Kft. vezetője.

Számos béradatbázis rámutat a bérköltségek növekedésére, melyek egy éven belül is jelentős eltéréseket mutatnak. Ezért a bértervezéséhez konkrét munkakörök ezreit vizsgáltuk meg október végén országosan, szakterület szerint. Azonban a minimálbér 2023. decemberi változása miatt főként a fizikai munkakörökben a kapott értékeket javasolt 14-15%-kal felszorozni, hogy a bér vonzó legyen 2024-ben is. 


Bízunk benne, hogy összeállításunkkal támogathatjuk mindazokat a vállalatokat, amelyek munkaerő-felvétel előtt állnak vagy éppen meglévő munkatársaikat kívánják megtartani.