2023. július 26.

Országos bérfelmérés - aktuális fizetések, bérek számos munkakörben

A fizetésről beszélni sok esetben továbbra is tabunak számít, így mind a HR szakembereknek, mind az álláskeresőknek komoly fejtörést okoz a bérigény vagy ajánlat meghatározása. 2023 nyarán folytatott felmérésünk ebben kíván segítséget nyújtani a munkaadók és a munkavállalók számára.

„A jelenlegi munkaerő-piaci környezet kérdésessé teheti a korábbi kapacitástervezéssel, bérezéssel kapcsolatos vezetői döntéseket. A cégvezetők, HR szakemberek újratervezés esetén olyan megoldásokat keresnek, amelyek nem növelik a korábban meghatározott bérköltséget vagy statisztikai létszámot. Ilyen esetekben munkaerő-kölcsönző vagy nyugdíjas szövetkezet bevonása a kézenfekvő megoldás”

mondta Bor Katalin, a Humán Centrum Munkaerő-kölcsönző és Közvetítő Kft. vezetője.

Számos béradatbázis rámutat a bérköltségek növekedésére, melyek egy éven belül is jelentős eltéréseket mutatnak. Ezért 2023 III-IV. negyedéves tervezéséhez konkrét munkakörök ezreit vizsgáltuk meg országosan, szakterület szerint. 


Bízunk benne, hogy összeállításunkkal támogathatjuk mindazokat a vállalatokat, amelyek munkaerő-felvétel előtt állnak vagy éppen meglévő munkatársaikat kívánják megtartani.